Despre Asociatia Sportiva minute DE miscare

"DECAT O ORA DE JOC VIRTUAL MAI BINE O ORA DE JOC REAL !"

Va salut!

Minute DE miscare a aparut prin 2005 pe cand aceasta reprezenta numele unei rubrici pe care o prezentam in cadrul emisiunii STUDENTI PE UNDE, la postul CD RADIO (92,8 fm). Am tinut mult la aceste cuvinte, minute DE miscare si dintr-o simpla rubrica s-a transformat intr-o emisiune de o ora si ceva in direct la acelasi post de radio. Apoi minute DE miscare a continuat si au urmat alte emisiuni si rubrici cu aceasta denumire (la Radio Transilvania, Radio 27 online Chicago).

Din anul 2008 pana in primavara anului 2011 minute DE miscare a existat ca Cerc sportiv in cadrul Liceului de muzica SIGISMUND TODUTA, un succes total pot spune, activitati speciale pentru copii speciali.
Am ajuns in sfarsit in toamna anului 2011, din cerc ne-am transformat ASOCIATIE SPORTIVA, aceeasi denumire draga mie si o mai mare dorinta "de a pune lumea in miscare".

Asociatia Sportiva “minute DE miscare” este o structura de drept privat, cu personalitate juridica, infiintata potrivit prevederilor Legii nr. 69/2000 a educatiei fizice si a sportului si a regulamentului ei de aplicare si ale Ordonantei nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii. Judecatoria Cluj-Napoca incuviinteaza acordarea personalitatii juridice, in conformitate cu actul constitutiv si statutul atestate sub nr.29/12.102011.

Scopul: asigurarea cresterii, selectiei si pregatirii specific a sportivilor pentru participarea la competitiile de atletism, baschet, gimnastica, taekwondo wtf si sportul pentru toti.

Masina oficiala “minute DE miscare”:

:

FA SPORT SI CASTIGI SANATATE !

:



Pentru grupa de varsta 4-6 ani - mini TAE BO – Taekwondo si Box pe ritm de muzica.

Pe acelasi ritm de muzica facem o super coregrafie cu mingi mici si colorate cunoscute sub numele de Over Ball sau Soft Ball.

Pot fi obtinute urmatoarele efecte benefice:
- datorita presarii ei, forma musculaturii se perfectioneaza si va fi mai tonifiata,
- muschii devin mai elastici,
- solicita grupele de muschi intr-un unghi neobisnuit,
- imbunatateste mobilitatea articulatiilor,
- imbunatateste simtul echilibrului,
- imbunatateste tinuta corporala.

Mingi gonflabile- un accesoriu din ce in ce mai folosit.

Utilizarea unei astfel de mingi stimuleaza musculatura corpului intr-un grad mai mare decat atunci cand se lucreaza grupele respective pe un plan fix, datorita miscarilor de rotatie si intindere.

Executia anumitor exercitii pe mingea gonflabila implica mai multi muschi decat in mod obisnuit, datorita faptului ca ea induce un grad de instabilitate, iar corpul raspunde prin contractia suplimentara a unor muschi cu rol stabilizator.


BANDA ELASTICA:

Aceasta se fixeaza fie de un spalier (sau de un alt suport rezistent) fie cu propriile picioare, dupa care se executa diferite miscari, folosindu-te de forta de tractiune. Pornind de la 5 miscari primare, se poate dezvolta o intreaga coregrafie, ce imbina arta cu atletismul. Vei transpira si-ti vei simti musculatura lucrata, fara a fi insa epuizata. Miscarile imbunatatesc tonusul si flexibilitatea, digestia se imbunatateste, la fel si metabolismul. In plus, stretching-ul si decompresia la care este supus corpul in timpul miscarilor corecteaza abaterile structurale ce creeaza tensiune si genereaza dureri de spate.


Parcursurile aplicative:
Constituie un mijloc eficient în dezvoltarea si consolidarea deprinderilor si calitatilor motrice. Ele reprezinta activitati globale prin care se urmareste valorificarea în conditii noi de exersare, a cunostintelor, priceperilor si deprinderilor dobândite în activitatile anterioare, prin repetarea exercitiilor într-o forma atractiva, placuta copiilor, dar si solicitanta.

Parcursurile aplicative prin structuri motrice, dinamice, complexe, solicitante si agreate de copii contribuie atât la dezvoltarea deprinderilor motrice cât si a calitatilor motrice, a trasaturilor pozitive de vointa si caracter, perseverentei, curajului si initiativei în actiune, precum si la educarea capacitatii de orientare în spatiu si a disciplinei colective, angrenând în efort întregul organism al copilului.

Gimnastica de baza:
Gimnastica de baza se adreseaza tuturor varstelor si se poate practica oriunde, chiar si acasa, cuprinzand exercitii simple, libere. Gimnastica igienica poate fi practicata de la orice varsta, pana la cea mai inaintata. Exercitiile de gimnastica igienica executate dimineata au scopul de "a trezi", de "a inviora" organismul, de aceea poarta denumirea si de "gimnastica de inviorare".




Jocuri de miscare:
•Cu ajutorul jocului de miscare formam cunostinte, priceperi si deprinderi motrice de baza ca: mersul corect, alergarea economica, saritura si aruncarea, si dezvoltam în acelasi timp si calitatile motrice de baza necesare în viata de relatie (V.I.R.F.) într-o forma placuta si usor accesibila.
• Fiind o forma de activitate ce da satisfactie, jocul antreneaza la o participare constienta, determinând în acelasi timp o manifestare degajata si integrala a personalitatii.

Exercitii la scara de antrenament:
• Antrenamentul la aceste scari permite realizarea de exercitii fizice foarte variate.
•Se folosesc aproape la orice varsta.
•In functie de tipul de exercitiu efectuat dezvolta: coordonarea, viteza ,echilibrul, agilitatea etc.
•Exercitiile la scara de antrenament pune bazele indiferent de sportul pe care-l practici: atletism, baschet, fotbal, handbal, arte martiale, etc.

Grupa de varsta 7-12 ani – BASCHET – initiere
Este unul dintre cele mai raspandite jocuri din lume; se caracterizeaza prin finetea, precizia si fantezia exercitiilor tehnice si tactice, print alia inalta si calitatile fizice deosebite ale sportivilor, toate acestea implicate intr-o lupta sportive care pretinde spirit de echipa si de sacrificiu, inteligenta si rezistenta nervoasa.

=TERENUL DE BASCHET=

VA ASTEPTAM !

Formular de Contact